In veel hotels worden iedere dag de handdoeken en lakens verschoond. Hygiënisch maar niet zo milieuvriendelijk. Zo heeft a&o Hostels berekend dat er per schoonmaakbeurt zo’n 7,5 liter water wordt verbruikt. Na een verder onderzoek kwamen zij ook tot het inzicht dat hun gasten niet eens behoefte hadden aan een dagelijkse schoonmaak. Zij besloten hun gasten de keuze te geven: of een schoonmaakbeurt of een gratis drankje. In slechts twee maanden tijd scheelde dit hen 10.000 schoonmaakbeurten. Hiermee bespaarden zij 75.000 liter water, 708 kWh elektriciteit en 20.000 vuilniszakken.

Ook water, elektriciteit en vuilniszakken besparen?
Wil je liever wat meer milieuvriendelijk ondernemen maar tegelijkertijd jouw gasten niet te min doen? Geef hen dan op een laagdrempelige manier de optie voor een minder intensieve schoonmaak. Je kan ervoor kiezen hier iets tegenover te zetten zoals a&o Hostels deed maar dit hoeft uiteraard niet.

Het meest belangrijke is dat je het gasten makkelijk maakt. Minder service en er ook nog moeite voor moeten doen? Dat is een no-go. Creëer een manier waarop gasten eenvoudig hun voorkeur doorgeven. Dit kan zijn middels een formulier aan het begin van hun verblijf maar ook telefonisch of via een app.

Voorkeur doorgeven in de Great Stay App
Ook via de Great Stay App is er de mogelijkheid een formulier toe te voegen met de vraag: schoonmaakbeurt vandaag ja of nee? Het formulier is eenvoudig zelf toe te voegen via de app en de inzendingen komen direct in jouw mailbox binnen. Zo is het snel en eenvoudig ingediend én verwerkt.

Benieuwd hoe de app werkt en welke voordelen deze biedt? Vraag een gratis test app aan en ervaar zelf!